Greek Daily Headlines News Headline Animator

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

NOD32 Smart Security v.3.x.xxx (Antivirus - Antispyware - Antispam - Firewall)

Το Firewall του NOD32 περιέχεται στην ολοκληρωμένη σουίτα της εφαρμογής NOD32 Smart Security, η οποία περιέχει ολοκληρωμένες λύσεις προστασίας του υπολογιστή από όλες τις πιθανές επιθέσεις. Εγκαθιστώντας τη συγκεκριμένη σουίτα, έχετε μαζί και antivirus, αλλά και antispyware.

Πού θα βρείτε και πώς θα εγκαταστήσετε το NOD32 Smart Security

Μπορείτε να κάνετε λήψη της δοκιμαστικής έκδοσης του προγράμματος, πατώντας το παρακάτω link και κάνοντας κλίκ στο κουμπί “Download”, δίπλα από την έκδοση που σας ενδιαφέρει.

Δοκιμαστική έκδοση του ESET Smart Security

1. Η σουίτα του NOD32, Smart Security, στα 32 bit (προτεινόμενο).
2. Η σουίτα του NOD32, Smart Security, στα 64 bit. Η έκδοση 64 bit, απευθύνεται σε χρήστες windows XP/VISTA τα οποία τρέχουν σε 64 bit μόνο!

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήψης του αρχείου, πηγαίνετε εκεί όπου επιλέξατε να αποθηκευτεί και κάνετε διπλό κλικ επάνω του για να αρχίσει η διαδικασία της εγκατάστασης (το αρχείο θα βρίσκεται στο υπολογιστή σας με μια ονομασία της μορφής: eav_nt32_enu.msi). Κατά την έναρξη της εγκατάστασης, κάνετε κλικ στο κουμπί “Next”, στη συνέχεια επιλέγετε αποδοχή των όρων χρήσης και κάνετε κλικ στο κουμπί “Next” μέχρι να σας ζητηθούν username και password για τη συνέχιση της εγκατάστασης. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη δοκιμαστική έκδοση, κάνετε κλικ στο κουμπί “Next” και συνεχίζετε την εγκατάσταση με τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία, αλλιώς εισάγετε αυτά που σας έχουν δοθεί με την αγορά του προγράμματος. Τέλος, συνεχίζετε με τα κουμπιά “Next”, “Install” και στο τέλος “Finish” για την ολοκλήρωση της διαδικασία. Κατά πάσα πιθανότητα θα σας ζητηθεί να επανεκκίνησετε τον υπολογιστή σας. Θα το αποδεχτείτε και με την έναρξη του υπολογιστή σας, το NOD32 θα λειτουργεί κανονικά στο παρασκήνιο.

Μετά την εγκατάσταση θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου , στο οποίο θα πρέπει να ορίσετε αν το δίκτυο στο οποίο βρίσκεστε είναι ασφαλές ή όχι (σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί, σημαίνει ότι δε βρίσκεστε σε κάποιο δίκτυο).
  • Strict Protection: Επιλέγετε τη συγκεκριμένη λειτουργία, αν βρίσκεστε σε κάποιο δίκτυο από το οποίο δε θέλετε οι άλλοι υπολογιστές να έχουν πρόσβαση στο δικό σας. Επίσης, προτείνουμε τη συγκεκριμένη επιλογή και για ασύρματα δίκτυα.
  • Allow Sharing: Η συγκεκριμένη λειτουργία επιτρέπει στους άλλους υπολογιστές του δικτύου που βρίσκεστε, να έχουν πρόσβαση στον δικό σας. Τη λειτουργία αυτή την επιλέγετε αν το δίκτυο στο οποίο βρίσκεστε γνωρίζετε ότι είναι ασφαλές (σπίτι, επαγγελματικός χώρος κλπ).

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε λήψη της κανονικής έκδοσης του προγράμματος, πατώντας το παρακάτω link.

Προμηθευτείτε online το ESET NOD32!

Λειτουργία του NOD32 Smart Security

Έχετε τη δυνατότητα να ανοίξετε το κεντρικό παράθυρο επιλογών του NOD32, κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο που βρίσκετε κάτω δεξιά στη μπάρα της έναρξης.

Ενημέρωση του προγράμματος

Η ενημέρωση του NOD32, είναι το πιο σημαντικό σημείο πάνω στη χρήση του. Το πρόγραμμα ενημερώνεται αυτόματα, όσο εσείς βρίσκεστε στο διαδίκτυο. Επιπλέον όμως, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε την ενημέρωση αυτή και χειροκίνητα. Για να γίνει αυτό, ανοίγετε το κεντρικό παράθυρο επιλογών του προγράμματος και κάνετε κλικ στο κουμπί “Update”. Έπειτα, στη δεξιά πλευρά, κάνετε κλικ στην επιλογή “Update Virus Signature Database” και η διαδικασία ενημέρωσης αρχίζει.
Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, θα σας εμφανιστεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης και το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι το να πατήσετε το “OK” και να κλείσετε το παράθυρο. Το NOD32 είναι πλέον ενημερωμένο με τις τελευταίες αναβαθμίσεις της εταιρείας.

Απενεργοποίηση του Firewall NOD32

Για να απενεργοποιήσετε το Firewallτης σουίτας του NOD32 (πράγμα που δε σας προτείνουμε σε καμία περίπτωση), ανοίγετε το κεντρικό παράθυρο επιλογών του προγράμματος και στη συνέχεια κάνετε κλικ στο κουμπί “Setup”. Έπειτα, κάνετε κλικ στην επιλογή “Temporarily disable Personal Firewall”και στο παράθυρο που θα σας εμφανιστεί, κάνετε κλικ στο κουμπί “Yes”. Τώρα έχετε θέσει εκτός λειτουργίας το τοίχος προστασίας και ο υπολογιστής σας είναι ευάλωτος σε επιθέσεις μέσω Internet.
Για να επαναφέρετε τη λειτουργία του τοίχους προστασίας, κάνετε κλικ πάλι στην ίδια επιλογή, η οποία όμως μετονοματικέ σε: “Enable Personal Firewall”. Έτσι, ο υπολογιστή σας είναι και πάλι ασφαλής απέναντι σε εξωτερικές επιθέσεις.

Ρύθμιση της λειτουργίας του Firewall προς τα προγράμματα

Η προεπιλεγμένη λειτουργία του Firewall προς τα προγράμματα, είναι να γίνεται αυτόματη διαχείριση. Δηλαδή, να ελέγχει μόνο του ποια προγράμματα θα επικοινωνούν με το διαδίκτυο και ποια όχι. Για μη προχωρημένους χρήστες, προτείνουμε η επιλογή αυτή να παραμείνει ως έχει. Για τους πιο προχωρημένους χρήστες, οι οποίοι θέλουν να διαχειρίζονται μόνοι τους τα προγράμματα που θα επικοινωνούν με το διαδίκτυο, η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

Κάνετε κλικ στο κουμπί “Setup” και στη συνέχεια στην επιλογή “Toggle Advanced Mode”. Θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου, στο οποίο κάνετε κλικ στο κουμπί “Yes”. Έτσι, άλλαξε η εμφάνιση του κεντρικού παραθύρου του προγράμματος, για πιο προχωρημένους χρήστες.

Στη συνέχεια, κάνετε κλικ πάλι στο κουμπί “Setup” και στη συνέχεια στο μενού “Personal Firewall”. Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε κλικ στην επιλογή “Switch to interactive filtering mode”. Πλέον, η αυτόματη διαχείριση της επικοινωνίας των προγραμμάτων με το διαδίκτυο, έχει αλλάξει σε χειροκίνητη.

Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε την εμφάνιση του προγράμματος σε απλή και όχι εξειδικευμένη, κάνετε κλικ στο κουμπί “User Interface” (στην πάνω δεξιά πλευρά δηλαδή) και μετά, στην επιλογή “Advanced Mode”. Έτσι, το πρόγραμμα επέστρεψε στην αρχική του εμφάνιση.

Διαχείριση επιλογών, σε κατάσταση χειροκίνητου ελέγχου

Σε κατάσταση χειροκίνητου ελέγχου των προγραμμάτων, κάθε φορά που ένα πρόγραμμα θα προσπαθεί να επικοινωνήσει με το διαδίκτυο, θα σας εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου που θα πρέπει να επιλέξετε αν θα επιτρέπετε αυτή την επικοινωνία ή όχι.

  • Στο πεδίο “Application”, σας αναφέρει το όνομα του προγράμματος που προσπαθεί να επικοινωνήσει με το διαδίκτυο.
  • Στο πεδίο “Publisher”, αναφέρεται η εταιρεία κατασκευής του προγράμματος.
  • Στο πεδίο “Remote Computer” αναφέρεται ο απομακρυσμένος υπολογιστής που προσπαθεί να επικοινωνήσει το πρόγραμμα.

Επιλογές

  • Για να συγκρατήσει το Firewall την παρακάτω επιλογή που θα κάνετε και για τις επόμενες φορές, κάντε κλικ στην επιλογή “Remember this action”.
  • Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή που θα κάνετε παρακάτω, μόνο για λίγη ώρα και μετά να ερωτηθείτε πάλι, κάντε κλικ στην επιλογή “Temporarily Remember this actions for the process”.
  • Αν επιθυμείτε να αφήσετε το πρόγραμμα να επικοινωνήσει με το διαδίκτυο, κάνετε κλικ στο κουμπί “Allow”.
  • Τέλος, αν επιθυμείτε να μην επιτρέψετε την επικοινωνία του προγράμματος με το διαδίκτυο, κάντε κλικ στο κουμπί “Deny”.

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε λήψη της κανονικής έκδοσης του προγράμματος, πατώντας το παρακάτω link.

Προμηθευτείτε online το ESET NOD32!

Δεν υπάρχουν σχόλια: