Greek Daily Headlines News Headline Animator

Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Λίστα ελέγχου για την ασφάλεια υπολογιστών μικρών επιχειρήσεων

Εάν σας ενδιαφέρει σοβαρά η ασφάλεια της επιχείρησής σας, υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε: 1) να έχετε ενημερωμένο λογισμικό, 2) να έχετε προστασία από ιούς και 3) να εγκαταστήσετε τείχος προστασίας.

Η εφαρμογή μιας συστηματικής διαδικασίας λήψης αντιγράφων ασφαλείας είναι ένας απλός τρόπος να προφυλάξετε κρίσιμα δεδομένα της επιχείρησής σας. Ο καθορισμός αδειών και η χρήση κρυπτογράφησης προσφέρει και αυτή βοήθεια.

Αδίστακτες τοποθεσίες στο Web αλλά και αναδυόμενα παράθυρα και κινούμενες εικόνες, μπορεί να αποτελούν κινδύνους. Καθορίστε κανόνες σχετικά με τη χρήση του Internet για να προστατεύσετε την επιχείρησή σας και τους εργαζόμενους σε αυτή.

Η απομακρυσμένη πρόσβαση στο δίκτυό σας ίσως είναι απαραίτητη για την επιχείρησή σας, αλλά είναι επίσης ένας κίνδυνος ασφαλείας που πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι αφορά τα ασύρματα δίκτυα.

Οι διακομιστές σας είναι το κέντρο εντολών του δικτύου σας. Εάν αλλοιωθούν, ολόκληρο το δίκτυό σας κινδυνεύει. Για να προστατεύσετε την επιχείρησή σας, προστατεύστε τους διακομιστές σας.

Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό που είναι κρίσιμο για τις λειτουργίες της επιχείρησή σας είναι απόλυτα ασφαλές εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Εσωτερικές και εξωτερικές ευπάθειες ενδέχεται να προκαλέσουν απώλεια παραγωγικότητας ή να έχουν ακόμη μεγαλύτερες συνέπειες.

Χωρίς αυστηρές διαχειριστικές διαδικασίες, τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνετε για να προστατεύσετε την επιχείρησή σας ενδέχεται να ακυρωθούν, χωρίς πρόθεση, από τους χρήστες.


Πηγή : Microsoft

Δεν υπάρχουν σχόλια: