Greek Daily Headlines News Headline Animator

Σάββατο 26 Απριλίου 2008

Κυκλοφόρησε το νέο Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Κυκλοφόρησε το νέο Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Όπως αναμενόταν, η Canonical κυκλοφόρησε σήμερα την τελική και σταθερή νέα έκδοση του Ubuntu 8.04 Hardy Heron. Όπως επίσης αναμενόταν, οι servers του Ubuntu.com έχουν σοβαρό πρόβλημα όπως κάθε ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί νέα έκδοση. Η ανακοίνωση τύπου αναφέρει «Το Hardy Heron είναι έκδοση LTS Long Time Support σε εκδόσεις desktop και server συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει το Ubuntu της ενσωμάτωσης των τελευταίων και πιο σύγχρονων τεχνολογιών open-source σε υψηλής ποιότητας εύχρηστες διανομές….

Το Ubuntu 8.04 φέρνει τις καλύτερες open source εφαρμογές όλες σε μία πλατφόρμα που ήρθε για να μείνει με υποστήριξη 3 ετών για updates. Με εκατοντάδες βελτιώσεις και προσθήκες καθώς και με την προσθήκη της τελευταίας έκδοσης του Mozilla Firefox μεταξύ άλλων εξαιρετικών εφαρμογών, όλο και περισσότεροι χρήστες εμπιστεύονται το Ubuntu έπειτα από κάθε νέα κυκλοφορία».

Τώρα για όσους θέλουν να κατεβάσουν σήμερα το νέο Ubuntu, να πούμε ότι δύσκολα θα εξυπηρετηθούν από τους servers της Canonical. Μία καλή ιδέα είναι να κατεβάσετε το torrent για επεξεργαστές Intel (699Mb) και ίσως ο server καταφέρει να σας το δώσει. Στο συγκεκριμένο torrent υπάρχουν την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο περίπου 3000 seeders και περίπου 5000 leechers. Εδώ βρίσκεται το αντίστοιχο torrent για επεξεργαστές AMD.

Το επίσημο download βρίσκεται εδώ, ενώ ακόμα το Πανεπιστήμιο της Κρήτης δεν έχει προσθέσει την τελική έκδοση, ούτε και ο mirror server του Μετσόβιου Πανεπιστημίου κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα.

Ταυτόχρονα κυκλοφόρησε και το νέο Kubuntu το οποίο υπάρχει σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη και εμπορικά υποστηριζόμενη έχει το σταθερό KDE 3.5.9 ενώ η άλλη έκδοση περιλαμβάνει το KDE 4.0. Και οι δύο διανομές περιλαμβάνουν desktop effects, Amarok, Kaffeice codec, windows installer Wubi, κρυπτογράφηση, υποστήριξη NTFS, bulletproof X και ρυθμίσεις οθόνης και διαχείρισης ενέργειας.

Κατεβάστε το torrent για επεξεργαστές Intel και για επεξεργαστές AMD

Πηγή: digitalnews.gr

Διαβάστε επίσης : Ubuntu 8.04 LTS Available

Δεν υπάρχουν σχόλια: