Greek Daily Headlines News Headline Animator

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Τα wi-fi δίκτυα προκαλούν καρκίνο.

Τα wi-fi δίκτυα προκαλούν καρκίνο.
Πανεπιστήμιο του Καναδά απέρριψε πρόταση για τοποθέτηση δικτύου wi-fi στον χώρο του πανεπιστημίου, για τον φόβο οτι θα προκαλέσει προβλήματα υγείας στους φοιτητές του.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Lakehead University του Οντάριο αρνήθηκε να υπογράψει την συμφωνία για την εγκατάσταση του wi-fi δικτύου ύστερα απο έρευνα που διάβασε της California Public Utilities Commission. Η έρευνα αναφέρει οτι υπάρχει κίνδυνος για εκδήλωση καρκινικών όγκων και άλλων επικίνδυνων ασθενειών λόγω της έκθεσης στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMFs).

Πάντως άλλη έρευνα αναφέρει οτι δεν έχει αποδειχτεί, ακόμα τουλάχιστον, οτι τα δίκτυα wi-fi προκαλούν σοβαρές ασθένειες, τουλάχιστον όταν η έκθεση στην ακτινοβολία αυτών είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Αλλά παρόλα αυτά ο πρύτανης του πανεπιστημίου λέει οτι δεν μπορούν αυτήν την στιγμή να είναι σίγουροι καθώς τα, ίσως βλαβερά, αποτελέσματα της έκθεσης στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία θα εκδηλωθούν μετά απο 30 με 40 χρόνια!

Άρα μάλλον οι φοιτητές του Lakehead University θα περιμένουν περίπου 3 δεκαετίες για να αποκτήσουν δίκτυο wi-fi. Μέχρι τότε όμως θα μπορούν ελεύθερα να πίνουν αλκοόλ, καταστρέφοντας το συκώτι τους. Αλλά σίγουρα θα έχουν τον εγκεφαλό τους άθικτο...

ΠΗΓΗ: theinquirer.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: