Greek Daily Headlines News Headline Animator

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Παγκόσμια Πρωτοβουλία : Σβήσε τα φώτα 8-9 το βράδυ στις 29/3/08!!!

Έχουμε (μόλις) δέκα χρόνια για να σώσουμε τον πλανήτη Γη.

Πολλά νησάκια του Ειρηνικού βρίσκονται ήδη κάτω απο τη στάθμη της θάλασσας. Σειρά έχουν οι πόλεις που βρέχονται από νερό, οπως το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, η Νεέ Υέρκη, η Βενετία, η Θεσσαλονίκη.

Κύματα προσφύγων θα συρρύουν σε ασφαλείς χώρες και όταν και αυτές θα πλημμυρίσουν θα φεύγουν για άλλες. Οι καύσωνες και οι λειψυδρίες θα φέρουν πολέμους για το νερό. Οι οικονομίες έτσι θα καταρρεύσουν. Και πάρα πολλά άλλα, που σίγουρα έχετε διαβάσει τα τελευταία χρόνια.

Και λοιπόν , τι γίνεται στο τέλος;

'Ολα θα κριθούν σε λιγότερο από 10 χρόνια, που πρέπει να πατήσουμε γερά το φρένο ώστε μέχρι το 2050 να έχει μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά 80%. Είμαστε ουσιαστικά οι τελευταίοι κάτοικοι του που μπορούν ακόμη να ανατρέψουν την καταστροφή του. Η γενιά που αποφασίζει. Η γενιά που ή θα του δώσει τη χαριστική βολή ή θα τον σώσει. Εκείνη που θα της καταλογιστούν οι περισσότερες ευθύνες.

Στις 29 Μαρτίου, το χρονικό διαστημά απο τις 20:00 μεχρι τις 21:00 τοπική, έχει ανακηρυχθεέ "Ώρα της Γης". Η οργάνωση "Earth Hour", μας καλεί για μια ώρα να κλείσουμε φώτα, κουζίνες, θερμοσίφωνες, τηλεοράσεις, στερεοφωνικά, τα πάντα. Πέρσι εέχε γίνει μόνο στο Σίδνει της Αυστραλίας, φέτος επαναλαμβάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αλλά μπορεί να σωθεί ο πλανήτης αν κατεβάσει κανείς το γενικό για μια ώρα; Όχι βεβαια.

Η πρωτοβουλία "H Ώρα της Γης" δημιουργήθηκε από τη WWF Αυστραλίας για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο πλανήτης μας. Αφορά στην συμβολική πράξη του να σβήσουμε τα φώτα μας για μία ώρα και έτσι να περάσουμε ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη δράσης όσον αφορά το θέμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης. (Δείτε εδώ το video του Earth Hour 2008)

Στις 31 Μαρτίου 2007, 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι του Σύδνεϊ συμμετείχαν στην Ώρα της Γης και κατάφεραν να μειώσουν την κατάναλωση της πόλης τους κατά 10,2% σβήνοντας μονάχα τα φώτα τους για μία ώρα.

Αυτή η απλή πράξη άγγιξε την καρδιά πολλών ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αποτέλεσμα ήταν ότι στις 29 Μαρτίου 2008, εκατομμύρια άνθρωποι σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όπως η Κοπενχάγη, το Τορόντο, το Σικάγο, η Μελβούρνη, το Μπρισμπέιν, το Τελ Αβίβ και η Μανίλα, θα ενωθούν και θα σβήσουν τα φώτα τους στις 8 το βράδυ για μία ώρα, την ΄Ωρα της Γης.

Στην Ελλάδα δεν έχει αναλάβει κάποιος επίσημος φορέας την οργάνωση της Ώρας της Γης για φέτος. Έτσι δημιουργήσαμε μια μικρή ομάδα στην Αίγινα και προσπαθούμε να προωθήσουμε την ιδέα στο νησί, έτσι ώστε να είναι μετρήσιμη η μείωση της κατανάλωσης ρεύματος και οι κάτοικοι να κατανήησουν γιατί έχει σημασία να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να δρούμε με συλλογικότητα.

Είναι απαραίτητη η βοήθειά σας για την προώθηση της ιδέας σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι ώστε αφενός να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα της υπερθέρμανσης και πώς μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων, και αφετέρου του χρόνου να συμμετέχει και η χώρα μας επίσημα σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια.

H βοήθειά σας είναι πολύτιμη. Αν σας αρέσει η ιδέα της "Ώρας της Γης" σας καλούμε να ενημερώσετε όσο περισσότερο κόσμο μπορείτε!

Μαζί μπορούμε περισσότερα!

Ευχαριστούμε!

Πηγή: sciencenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: