Greek Daily Headlines News Headline Animator

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Διαθέσιμο το Service Pack 1 για τα Windows Vista

ʽΈνα χρόνο μετά την επίσημη κυκλοφορία των νέων Windows Vista, η Microsoft διαθέτει στο ευρύ κοινό το πρώτο Service Pack το οποίο περιλαμβάνει όλες τις ενημερώσεις που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα (άνω των 300), καθώς και νέες λειτουργίες.Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές υπάρχει μικρή αύξηση στη ταχύτητα, βελτιώσεις σε θέματα συμβατότητας και υποστήριξη αρκετών νέων συσκευών. Από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του πρώτου Service Pack είναι τα εξής :

Hotpaching: Μια αρκετά χρήσιμη λειτουργία για administrators και όχι μόνο, το hotpatching ελαχιστοποιεί την ανάγκη επανεκκίνησης του υπολογιστή σας μετά την εγκατάσταση μελλοντικών ενημερώσεων των Windows Vista. Επιπλέον η όλη διαδικασία θα διαρκεί σημαντικά λιγότερο χρόνο.

Επαναφορά συστήματος ύστερα από αλλαγή motherboard: Ένα αιώνιο πρόβλημα για χρήστες παλιών εκδόσεων των Windows φαίνεται να λύνεται με το πρόγραμμα Complete PC Restore. ʽΈτσι αν το νέο μας hardware απαιτεί ένα διαφορετικό driver από αυτόν που είχαμε μόλις ολοκληρώσαμε το backup, o driver που απαιτείται θα ενεργοποιηθεί στο τελευταίο στάδιο του restore έτσι ώστε το σύστημα σας να μπορέσει να ολοκληρώσει το boot.

Backup EFS αρχείων: Η λειτουργία File Backup αποθηκεύει κωδικοποιημένα αρχεία EFS με την κωδικοποίηση να παραμένει άθικτη κατά τη διάρκεια του backup.

Ταχύτητα: Μεγάλες βελτιώσεις αναμένεται να παρατηρήσουν οι χρήστες στη ταχύτητα αντιγραφής η μεταφοράς αρχείων ειδικά μέσα από δίκτυο. Επιπλέον βελτιώσεις έχουν γίνει στην απόδοση βίντεο και στην επαναφορά του συστήματος ύστερα από κατάσταση hibernate η resume.

Ασφάλεια: Με τη παρουσίαση του Secure Development Lifecycle, η Microsoft κάνει πιο ισχυρή την εύρεση κακόβουλου κώδικα στο σύστημα σας που πιθανό να προκαλέσει πρόβλημα σε άλλες λειτουργίες των Windows και λαμβάνει μέτρα για να μην επαναληφθεί παρόμοιο γεγονός. Ακόμα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε συνδέσεις Remote καθώς και στην επικοινωνία λογισμικού ασφάλειας άλλων κατασκευαστών με το Windows Security Center.

Τεχνολογίες: Το SP1 φέρνει υποστήριξη σε νέα πρότυπα όπως το EFI (Extensible Firmware Interface), exFat (το μελλοντικό πρότυπο των flash αποθηκευτικών μέσων και συσκευών) και το Direct3D 10.1

UAC: Το User Account Control παραμένει σαν επιλογή με σχετικά λιγότερες ενοχλητικές ενημερώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι χρήστες ελληνικών εκδόσεων των Windows Vista θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα αφού το συγκεκριμένο Service Pack είναι συμβατό μόνο με την Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική και Γιαπωνέζικη έκδοση των Vista. H Microsoft αναφέρει ότι μέσα στον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει το Service Pack για τις υπόλοιπες 36 γλώσσες (πιθανόν στις 9 Απριλίου) μεταξύ των οποίων και η Ελληνική ενώ νέες συμβατές εκδόσεις των Γλωσσικών πακέτων μετάφρασης (Language Packs) θα κυκλοφορήσουν τον ίδιο μήνα.

Ακόμη η Microsoft αναφέρει σε ειδική σελίδα για ένα μικρό αριθμό προγραμμάτων τα οποία δεν είναι δυνατό να “τρέξουν” στα Windows Vista SP1. Από τα πιο γνωστά είναι τα BitDefender AV 10 (Internet Security) καθώς και το Zone Alarm Security Suite 10.

Download: Windows Vista SP1 (32bit έκδοση) | (64bit έκδοση)
Link: Windows Vista

Πηγή »

Δεν υπάρχουν σχόλια: