Greek Daily Headlines News Headline Animator

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Microsoft StartKey : Η καρδιά των Windows σε USB

Η Microsoft έχει μεγάλα σχέδια για τις μικρές αποθηκευτικές συσκευές. Δουλεύει στην δημιουργία ενός USB flash που θα είναι η «συντροφιά» των Windows και θα ονομάζεται StartKey.

Η συσκευή θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν όλες τις ρυθμίζεις των Windows και του Windows Live μαζί τους. Το StartKey δεν προορίζεται μόνο για USB sticks αλλά επίσης και για άλλους τύπους αποθηκευτικών συσκευών όπως η SD memory card.

Η Microsoft θέλει με την κίνηση αυτή να απλωθεί στις ανεπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες αγορές με διαθεσιμότητα που θα υπάρχει πριν το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με πηγές που θέλουν να μείνουν ανώνυμες. Ο στόχος της Microsoft είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο περιβάλλον όπου θα υπάρχει λογισμικό χρήσης και ανάπτυξης εφαρμογών ώστε οι τρίτοι κατασκευαστές να μπορούν να επεκτείνουν τις λειτουργίες του SmartKey. Η συσκευή έχει τις ρίζες τις στην συμφωνία που η Microsoft σύναψε με την SanDisk τον Μάιο του 2007.

Πάμε τώρα στην ουσία της λειτουργίας του SmartKey. Η συσκευή θα είναι φτιαγμένη για να λειτουργεί σε υπολογιστές με Windows. Θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν σε αυτήν τα πάντα, από το desktop wallpaper, τα εικονίδια τους, τις λίστες επαφών και τα δεδομένα τους, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κουβαλούν ολόκληρο τον υπολογιστή τους, αλλά στην ουσία να μετατρέπουν έναν υπολογιστή «ξενιστή» στο δικό τους προσωπικό σύστημα.

Επιπλέον η Microsoft δουλεύει στο project OLPC (το λεγόμενο laptop των 100 δολλαρίων) με άλλους κατασκευαστές και προσπαθεί να δοκιμάσει αν τα Windows XP θα μπορούν να λειτουργήσουν στον XO laptop που βασίζεται σε Linux. Μία από τις αναμενόμενες λύσεις φαίνεται ότι θα είναι μία κάρτα SD όπου τα Windowx xp θα μπορούν να φορτώσουν από εκεί.

Πηγή: digitalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: