Greek Daily Headlines News Headline Animator

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Τα δικαιώματά σου ... ως καταναλωτής

Consumerland

Διάβασε τη νομοθεσία για την προστασία του πολίτη. Ποιες είναι οι ευθύνες του παραγωγού ή του προμηθευτή για τα ελαττωματικά προϊόντα, υγεία και ασφάλεια, διαφημίσεις κ.λπ. Πληροφορίες επίσης για το Βαλκανικό Κέντρο Καταναλωτών.

http://www.kepka.org/Eng/kepka/main/default.htm [EN][EL]

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Εδώ μπορείς να βρεις τη νομοθεσία πάνω σε αυτό το θέμα και πιο συγκεκριμένα πληροφορίες για αγορές μέσω διαδικτύου, πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών και άλλες συχνές ερωτήσεις.

http://www.efpolis.gr/content/alist.asp?catid=34 [EL]

Δίκτυο Καταναλωτή

Τι πρέπει να ξέρεις σχετικά με τα δικαιώματα σου ως προς τις διαφημίσεις, τις συμφωνίες με προμηθευτές και την ευθύνη τους για την ποιότητα των προϊόντων που προωθούν στην αγορά κ.λπ.

http://www.lawnet.gr/lawnet/diktio/katanalotis.asp [EL]

Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ - Ένωση Καταναλωτών "Η Ποιότητα της Ζωής" έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή και την βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Πληροφορίες που μπορεί να χρειαστείς, μυστικά που θα κάνουν τη καθημερινή σου ζωή ευκολότερη. Μπορείς να πεις το πρόβλημα σου ως καταναλωτής και να γίνεις μέλος συμπληρώνοντας την αίτηση.

http://www.ekpizo.gr/info_dtl7eng.htm [EN][EL]

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Νομοθεσία σχετική με την προστασία του καταναλωτή. Επίσης μπορείς να βρεις χρήσιμες συμβουλές για να ελέγξεις την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζεις, τις αγορές μέσω διαδικτύου, τις τουριστικές υπηρεσίες, την ιδιωτική ασφάλιση κ.ά.

http://www.esee.gr/el/Katanalotes/Nomothesia/Main.shtml [EL]

Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση

Ο σκοπός της πανελλήνια καταναλωτικής οργάνωσης είναι η προστασία του καταναλωτή, η εκπαίδευση και η σταθεροποίηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του καταναλωτή.

http://www.ekato.org [EN][EL]

Ινστιτούτο Καταναλωτών

Ιστοσελίδα του παλαιότερου και μεγαλύτερου οργανισμού καταναλωτών στην Ελλάδα, όπου μπορείς να στείλεις τα παράπονά σου συμπληρώνοντας την αίτηση. Επίσης μπορείς να γίνεις μέλος. Διαθέσιμο στα αγγλικό subportal με μία εις βάθος παρουσίαση του οργανισμού.

http://www.inka.gr [EL]

Τραπεζικός Μεσολαβητής

Ο Τραπεζικός Μεσολαβητής (Τ.Μ.) εξετάζει δίκαια, αμερόληπτα και με διαφανείς διαδικασίες τις διαφορές των συναλλασσομένων-καταναλωτών με τις τράπεζες και επιδιώκει τη φιλική διευθέτησή τους.

http://www.bank-omb.gr/english/home.htm [EN][EL]

Δεν υπάρχουν σχόλια: