Greek Daily Headlines News Headline Animator

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Φθηνό laptop και από την Intel

Στον αντίποδα του OLPC (One laptop per child), του εκπαιδευτικού laptop που θα κοστίζει 100 δολάρια, η Intel ανακοίνωσε ότι ακολουθώντας το ίδιο σκεπτικό, ετοιμάζει φθηνά laptop για την Βραζιλία και το Μεξικό. Η ανακοίνωση της Intel θέλει να τονίσει ότι το δικό της φθηνό laptop είναι πιο εφικτό από το OLPC του MIT Media Lab.
Το χαμηλού κόστους PC βασίζεται στον Intel Celeron M στα 900MHz χωρίς L2 cache, chipset Intel 915GMS, 256MB μνήμης DDR2 και θα περιλαμβάνει 1 ή 2 GB NAND flash μνήμη για αποθηκευτικό μέσο.

Η συσκευή θα έρχεται με οθόνη 7 ιντσών ανάλυσης 800x480 και θα έχει λειτουργικό σύστημα Windows XP ή Linux. Η συσκευή που θα ζυγίζει περίπου 1.3 κιλά θα υποστηρίζει επίσης 10/100 Mb/s Ethernet και ασύρματο δίκτυο 802.11b/g.
Επιπρόσθετα στην Βραζιλία και στο Μεχικό, η Intel σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμά της πιλοτικά και σε 25 ακόμα χώρες, ανάμεσά τους η Χιλή, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Λιβύη, Μαλαισία, Νιγηρία, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Τουρκία και Βιετνάμ. Μέσα στον τρέχον έτος ο υπολογιστής θα «μιλάει» Αγγλικά, Αραβικά, απλά Κινέζικα, Ρωσικά, Ισπανικά και Τουρκικά.
Το κόστος του υπολογιστή δεν έχει ανακοινωθεί και γενικά είναι ασαφές ακόμα.
Υπενθυμίζουμε ότι στον υπολογιστή των 100 δολαρίων, προμηθευτής επεξεργαστών είναι η A.M.D.

Πηγή: xbitlabs

Δεν υπάρχουν σχόλια: